Alle trainingen geschorst – Naar aanleiding van de crisis rond het virus

Naar aanleiding van de crisis rond het virus werd telefoonoverleg gepleegd door de betrokken bestuursleden. In onderling overleg is besloten om de trainingen voor het seizoen 2020 volledig af te blazen.

De motivatie voor deze beslissing is  dat het utopisch is om te denken dat we binnen beperkte tijdspanne van het virus verlost zullen zijn en dat het voor de club niet mogelijk is om de trainingen zodanig te organiseren om het voor iedereen veilig te houden en er op toe te zien dat iedereen tijdens de trainingen kan voldoen aan alle geldende voorschriften.

Het grootste deel van de lesgevers is ouder dan 60 en behoort tot de grootste risicogroep net zoals een groot deel van de ingeschreven cursisten. Het lesgeven met mondmaskers en het bewaren van de veiligheidsafstand  tijdens de trainingen op zich lijkt ons niet haalbaar. Daarbij zou elke dummy of ander gebruikt voorwerp al bijna na elke individuele oefening moeten ontsmet worden.

Hoe spijtig dit ook is voor de honden en de hondenbaasjes, we zullen het in 2020 zonder de voorziene jachthondenopleiding moeten stellen.

Alle ingeschreven cursisten zullen het betaalde inschrijvingsgeld  terug krijgen. Ingrid zal zich daar in de komende dagen mee gelasten. Geert zal proberen om het huurgeld te recupereren dat betaald werd voor het Blarewater aan het ANB. Geert zal ook de cursisten en de lesgevers op de hoogte brengen.

Wat betreft de jachthondenproeven, Leeuwergem en Heurne zullen sowieso worden afgelast (staan nu beiden ON HOLD op de kalender).  Voor de PAP van Ploegsteert  ( 2° weekend van september) houden we nog een slag om de arm in de hoop dat er tegen dan toch wat meer mogelijk is en we eventueel, desnoods enkel als clubevenement, toch nog iets voor de honden kunnen organiseren.